11.5.09

saya dah pandai masak..bet0l..xtipu

mak..wal0pun 0rg xbalik umah waktu cuti ni
tapi banyak benda 0rg belajar
nak tau?
0rg dah pandai masak
0rg dah pandai sediakan breakfast
0rg dah pandai sediakan menu untuk lunch
0rg dah pandai sediakan menu untuk dinner
0rg dah pandai sediakan dessert
0rg dah pandai p0t0ng bawang,say0r,kentang,dan lain2 lagi
0rg dah pandai letak sukatan2 garam,gula,lada hitam,dan lain2 lagi
nak p0t0ng bawang,say0r,kentang dan lain2 lagi tu..sum0 kena ada cara..
nak kac0 acuan dalam mangk0k p0n ada cara
kadang2 kena pusing ikut arah jam
kadang2 kena pusing ikut arah lawan jam
kadang kena pusing ikut zig-zag
kal0 benda yang kita masak tu sedap
sum0 0rg suka
kadang2 sedap
kadang2 xsedap
kadang2 lambat
kadang2 tersilap ramuan
dan lain2 lagik
balik nanti 0rg try masak kat umah mak erk..
yang pastinya 0rg dah pandai..
main game ni...

p/s:buhsan nak mamp0s.tepaksa layan game C00kingAcademygatai

46 comments:

DIK AN said...

Cis! Menyesal baca! Main game rupanya!

khaLifah feDi said...

hahaah..lucu arr ko!!!

k.e.r.i. said...

ngok ngek la lu

Eazy Izzuddin said...

ok le 2 da pndi msk
leh jd suri rumah nih msk 4 husband..
=P
xD

-WaN- said...

game ke?..hehe
nak main gak.kat mane bleh download?..

lokman@keme said...

skali lagi..
bace memule wah terbaik ah.
sampai bawah
hampa terus*


harharhar :D

shafarinaramli@r0mle said...

dik an
sesal dulu pendapatan..sesal kemudian tiada guna


kf
hu3....


k.e.r.i
b0ngek p0n b0ley...


eazy
hu3..msk megi suda..


wan
xtw la...0rg ad installer dy..kal0 nak kena baya...muahaha..hu3


l0kman
0k..len kali sila baca dari bwh..yg tjuk2 XTIPU tu kdg tipu..len kali letak tjuk cmni la..TIPU JE..hu3

mamai said...

Mak owang dah sedia nak jadi isteri dan ibu......

apei said...

gua memang dah agak...

mira said...

cek da lme khatam. die br khatam muahahaha kesiannnn

SuFy said...

salam..heheh..wah, da jadik wanita melayu terakhir la ne..bagos!!haha, teruskn blaja masak ye..sufy pon on the spot blaja masak..malu kalo x taw masak kn...susah ni nak kawen..hahaha:-p

Danish Andzar said...

pergh..tahniah2..skang dh pandai...buat lawak..heh..heh..

aloy_paradoks said...

takpe,,teori tu penting gak..

Mr PenyuBiru said...

caitt!

seb baik aku baca dari bawah ke atas. play safe! hehe

HEMY said...

bagus la tu dh pandai..tp aku dh terer wat benda tu lama dah...aku adalah laki rumah yg sgt ideal utk sume gadis

Dhada said...

HAHA game ;P

Monkey D Luffy said...

blh ler kawen

danish said...

game untuk budak2 ade? :p

faqhrule said...

main game je ke? lek leh ingatkan betol-betol bleh buat semua tu..sha, jerang air dengan masak air mana lebih betul?

paiseh said...

balik sok2 lu pakai mouse wat tebalikkan ikan goreng eh??

a.b geldofg said...

syg mak kita kan?

pal7 said...

game masak2 ker?..
xpenah main pon..haha

PJ selamba said...

game rupanya...
ampes!
grrrr

Shahrul Azry said...

lawan mask tgk! ;)

sayanghasni @ yus said...

baru nak cakap cenggini,
"bagusnyer sha dh pandai masak, musti balik rumah nanti sang ibu akan bangga sungguh ngan anaknyer ini."

tapi sekarang nak cakap cenggini,
"huh hampeh bersepih, belajar masak kat cookingAcademy tu anak aku pun boleh jadi chef"
ahaks...

mrblind said...

ni berapa hantaran? dah boleh kawin ni..hahaha

shafarinaramli@r0mle said...

mamai
bl0m..bl0m...xm0..xm0..


apei
pandai t0l dlm bab2 mengagak ni..hu3


mira
cek p0n dah lama...khatam quran...muahahaha


sufy
masak kt kedai je la..hu3...


danish andzar
time kaseh byk2..hu3


al0y_parad0ks
amali xpenting sgt kn..hu3


mr penyubiru
eleh..ye r tu....


hemy
bgus la tu..p la kawen cpt2..


dhada
hu3 :)


luffy
k..nk kawen la ni


danish
budak2 xleh main..bc buku je


faqhrule
rasa2nya 2 2 salah..yg bt0lnya tanak air k0t..


paiseh
a'a..skang sum0 dihujung jari..silap2 nasik p0n mkn guna m0use..


pal7
0rg tua mmg la xpenah main..ni t0k budak je la..hu3


pj
ilek..jgn marah..hu3


shahrul
nak lawan masak ke nak lawan teng0k..hu3..


sayanghasni@yus
hua3...ye la...game la dul0..nnt bru la masak bt0l2..


mrblind
nnt kal0 kawen xleh main dh game ni..laki mrh....bek xyah kawen...

lea said...

cet...
maen game je ker???
hahahahahah

ade jugak game cmtue yer...

Aku... Dia... Kamu.. said...

Mengelat ghopenyer kamu ek???

Liliyuli said...

game masak² rupanya...
share la game tu..nak gak pandai memasak...hahaha!

fajridil said...

dah pandai ye berlawak skrgni. ^_* [my blog]

Framestone said...

cet terkena jugak bro huhuhu....

FARIE said...

adeh!! game jer ker..
bru ingt nk puji..

pauhputik said...

miahahahha... rasa cam kenal je game tuh.... game yang ada time tu bila nak masak n kena ikut step...
hahahaha...........

klu kat luar bleh buat ke cam dalam game tuh???

ntah2 goreng telur pon x tahu :p

green said...

dunia dah maju..practice msk on9 jew.

chimera said...

belajar masak guna game je... mcm bagus jugak ya... takpelah.. belajar sikit2 dulu... mula2 pakai game dulu, nanti baru praktis pakai kuali...

Seladang said...

Boleh kamu tolong buatkan kek untuk nak sambut hari jadi mendiang Altantuyya ? (lewat sikit tak apa) Tapi jangan kamu taruk C4 dalam kek tu! Mampus aku!!!

addyaholix said...

masak-masak pon ada game? heh!

Atan said...

dah bole kawen la

Baginda Reformasi said...

salam... nak kaco dalam blog kome la... heheh

Bagaimana Tangani isu PERAK


Salah satu caranya telah di siarkan oleh enCYBERBORON dalam blog beliau... baginda tumpang copy... Adakan Pilihanraya Mandotori...



Sah UMNO takut menghadapi pilihanraya. UMNO tak mahu mengadakan pilihanraya. UMNO akan halang semua cubaan untuk mengadakan pilihanraya. Sultan dah tolak permohonan perkenan pembubaran DUN pada 5 Februari. SPR tolak perisytiharan kekosongan kerusi Behrang, Changkat Jering dan Jelapang. Terkini sidang mee segera Mahkamah Rayuan meluluskan permohonan Zambry Kader untuk menangguhkan pelaksanaan keputusan Mahkamah Tinggi yang dibuat 22 jam sebelumnya. UMNO betul-betul tak mahu diadakan pilihanraya.


Aku terima satu cadangan daripada seorang pemanggil ke telefon bimbit aku sekejap tadi. Cadangan itu sangat baik. Kita boleh dapatkan pilihanraya secara mandatory. Tanpa perlu perkenan Sultan. Tanpa perlu surat perletakan jawatan. Mahkamah pun tak boleh masuk campur. Bagaimana? ..... empat lima orang ADUN BN (termasuk ADUN bebas) mati!

Kata pemanggil itu "kita dapatkan perkenan Tuhan untuk mengadakan pilihanraya, Tuhan cabut nyawa empat lima ekor wakil rakyat BN, terutamanya yang melompat-lompat tu, apa lagi yang boleh menghalang diadakan pilihanraya?"

Doa orang yang dizalimi akan dimaqbulkan Tuhan. Rakyat Perak telah dizalimi dengan dahsyat sekali. Bahkan sebenarnya seluruh rakyat Malaysia dizalimi oleh UMNO-BN. Mengapa tidak kita manfaatkan tawaran 'maqbul' doa orang yang dizalimi itu?

Apa kata kalau secara serius dan besar-besaran seluruh umat Islam bermunajat dan solat hajat setiap hari secara berterusan memohon secara specific agar Allah cabut nyawa empat lima orang ADUN BN. Orang bukan Islam pun boleh berdoa juga kerana mereka pun sama dizalimi. Majlis munajat dan solat hajat itu diadakan beramai-ramai di masjid, surau dan markaz. Munajat dan solat hajat secara individu juga dilakukan di rumah masing-masing.

Macam mana? Salahkah cara begini? Nabi Muhammad SAW pun berdoa agar musuh Allah yang memeranginya dihancurkan oleh Allah SWT. UMNO sememangnya musuh Tuhan. Mereka memusuhi keadilan yang diwajibkan oleh Allah. Mereka memerangi hak rakyat. Mereka menentang keluhuran perlembagaan dan kedaulatan undang-undang. Mereka anti sistem hidup yang diperintahkan oleh Allah SWT.

Tak bolehkah kita mendoakan supaya musuh-musuh Allah itu dibinasakan? Kalau UMNO tak puas hati kerana mereka dilabelkan sebagai musuh Allah, itu hak mereka. Kalau UMNO tak puas hati kerana kita mendoakan ADUN mereka mati, itu hak mereka. Kalau mereka yakin doa kita itu tak akan dimaqbulkan Tuhan, itu hak mereka. Kalau mereka percaya bahawa mereka bukan musuh Tuhan, itu hak mereka. Kalau mereka nak kata bahawa kitalah yang memusuhi Tuhan, itu hak mereka. Kalau mereka pun nak berdoa supaya kita pula dibinasakan oleh Tuhan, itu hak mereka. Buatlah.

Majoriti besar ulama' tempatan dan ulama' seluruh dunia mengakui UMNO zalim. Kecuali dua tiga kerat ulama' UMNO yang hidup semata-mata nak cari makan. Majoriti cerdik pandai tempatan dan antarabangsa mengesahkan UMNO zalim, jahat, melanggar undang-undang, merosak demokrasi dan rasuah parah. Krisis rampasan kuasa negeri Perak hanya cebisan kecil daripada amalan kesyaitanan UMNO yang maha mega.

Kalau kita (penyokong PR) tak dapat mencari hujah untuk menolak keabsahan dan kewajaran cadangan pemanggil itu, maka eloklah kita gerakkan majlis munajat dan solat hajat bermai-ramai itu secara serius. Setiap individu penyokong PR juga bermunajat dan solat hajat setiap hari di rumah masing-masing. Siang dan malam. Mohon kepada Allah secara khusus. Minta matikan lima orang ADUN BN (termasuk ADUN bebas) supaya pilihanraya kecil dapat diadakan.

Posted by Baginda Reformasi at 5:57 PM

oranglidi said...

cis

apisz said...

ces..persetan..game itu hanya melalaikan..heheheheheh

BD Fabregas said...

kalo realiti masak megi pandai la eeekk.. hahaha..

A a D i I ? said...

cisss! sengal sungguh! =)

Anonymous said...

game 2 xbest pun.. just utk orang yg xreti masak je.. cm hg....

sharkiey said...

AKU ADA MAIN GAK GAME NI
AKU PON DAH RETI MASAK

PEBERET LEVEL GAME NI BILA DAH SAMPAI LEVEL MASAKAN THAILAND
ADA MASAK SATAY
YEAHHH
AKU DAH PANDAI MASAK SATAY
PASNI NAK QUIT U
NAK JUAL SATAY JER