18.8.09

macam budak sek0lah rendah

pernah tak ada buku?
dalam buku tu kita suruh kawan2 tulis di0rang punya bi0data?
tak pernah buat?saya ada buat macam tu.
waktu sek0lah menengah p0n buat macam tu jgk.
bukan saya s0rang rasanya.kawan2 yang lain p0n ada jugak.
ihikhik
tapi waktu sek0lah rendah lagik la.. tulis macam2 kan?

h0bi
cita2
nama kawan baik

nama kawan biasa
makanan kegemaran
minuman kegemaran
0rang yg dibenci
0rang yg disayangi

dan macam2 lagik

memang macam budak2
0k..saya simpan lagik buku tu


ni makcik ni punya..c0mel kan tulisan dia?hu3

ni?dah meninggal dunia.030907.alfatihah


ni?saya suruh tulis je k0t.
nak tunjuk dia pandai lukis la tu.

53 comments:

faqhrule said...

paling best kalo budak pompuan nak bekenalan, mesti bagi biodata.. siap ada p/s; sorri tulisan buruk sebab tangan sakit

Liliyuli said...

simpan lagi??
bagus..
aku punya entah ke mana..
ada jugak...hahaha

HEMY said...

aku simpan lagi yg matrikulasi punya..budak2 ni gi hias kaw2 buku tu..mmg syiok..tp tak tau la kat umah tu kot mak aku buang ke kan

TerubukMasin said...

gua harap siti akn hulur buku cm ni kt gua..biar gua bantai g isi..:p

**dh bleh jdi pelukis pro..

khaLifah feDi said...

heheeh..mana kamu puyer..

mamai said...

kenangan mengusik jiwa nie teringat buku sekolah yang kebih banyak kena conteng dari nota

Dhada said...

Haha cerita zaman dolu-dolu ;P

mugiwara said...

tak warna warni pun..

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

hahahhaa
aku pun ada
lucu bila ingat balik..
kenangan beb..

Wanita Itu said...

kiter pernah kiter pernah..

siap bakar keliling lagi hahahaha

malu sendiri

<< s| tED| >> said...

aku ada!! tp ntah mana letak agaknye...

warna kegemaran.. ekekekekeke

Pais Chaos said...

bese la tu zaman blom matang..haha

lumut said...

comel....

aku suke teigt zaman skolah..
indah..

kadangkala smp terpaksa seka airmata..=')

imHepPie said...

hadoyai tpaksa menebalkn muka skali lgik.. owhh ak tlah dipermangsakan wat kesekian kalinya muahaha..

ha'ah tol ar chumel tulisan makcik tuh wahaha..

yg tgh tuh amirul tu ke???

JIMMY ASMARA said...

gua paling benci buat biodata

ntah ape2

Kojack de Alloohaa said...

hahaha..klu cintan2 zaman skola rndah dlu mst main tukar2 biodata...adoyai lawak ja klu ingt blik

nuyuljana said...

huhu.

tetiba rindu zaman2 dulu.

aku xtaw mane buku biodata tuh.

mungkin dalam kotak kt stor!

:)

pijah@hakuna said...

yezzaa. aku masih simpan semua. bes baca blk. huhuhu. kalo sekunk nk buat lagi boleh

Paan Tanpa Adik said...

Bosan buat benda ni. Asal buku biodata je, mesti nama saya first page. Huh!

boboiz said...

heheh..boboiz sek rendah ngan menengah tak buat plak camtu..pasal tu lah kawan2 sekolah dah takle nak contact...masa kursus baru tau pentingnye tukar2 biodata atau no fon..senang nak cari bila kita gi ytempat diaorang

oranglidi said...

orang laki2 jarang ade mnde macam ni. tapi kawan wa penah ade.. pergh..

kalau pompuan minat sorang laki2 tu, mesti die ambik biodata laki tu kan? tapi kalu die cam segan2, die mintak kwan die passing.. hehe..

(x ingat brape banyak cewek ambik biodata wa.. huh.)

messyremo said...

haha~~

aku pun ade jugak weh~~~

best kot igt balik bnda2 nih~~

bias® said...

lawa...

mEiZ SHA said...

waaaaaaaa
yg last tu sgt comel ok..:)

cookie devine said...

Cik Cookie pun buat tapi masa sekolah menengah je.Dapat plak bacth yg kreative xigt.Mmg cantik diorg lukis.Tapi harus ingat buku tuh xda yg laki tulis.I ala2 suci murni giteww.Buku tu lak xtaukat mn skrg.Mak yg kemas.

aloy_paradoks said...

gua tulis cerpen dulu terus..

anaklaut said...

salam..

selalunya bila nak cuti, ramai pelajar yang suruh sain autograf..letih dan sain ni.

masa tu..biodata yang ditulis tu..memang rahsia..best teringat zaman sekolah2 dulu.

tq singgah anaklaut.

p/s: ya..bantul peluk pun best jugak peluk..:))

imHepPie said...

ada gak yg...

knangan manis : makan gula

kenangan pahit : makan peria


apedaaa....

@LiYaNNuaR said...

penah je buat cemtu... hehehe... tp syg... dah pindah2... taktau mana pegi... kalo jumpa... harus tsenyum sendiri... iya kan???

missdiya84 said...

wahh...simpan lagik..kak nad dah campak mane dah haha..

tapi mase tuh memang sweet lorh huhu...

qishie said...

haha..cun gile mamat shakir tu lukes!
nak blaja dgn dia!

Dba Ghani said...

aku punye kau x nak ke?

Lionel Azry said...

nasib baik sekolah gua moden skit..
gua dapat kad tahu tak! :P

AiE bAhRi said...

hahaha..zaman sekolah buku macam ni msti wajib ada.Pastu siap ada yang letak bedak wangi supaya sape yang baca page biodata dia akan bau wangi je..

ber_uwang said...

jangan lupe semayang .....ingat tak

Framestone said...

bro pun ade jugak wat dulu..tp semua dah masuk dlm kotak... byk kenangan gitew...

harap time nk kahwin nnt baru bukak kotak tue n cari dorg sorg demi sorg ajak hadiri majlis bro..sharamli pun bro xkan lupe ajak tau

out of topic-->dah seminggu lebih dah pakai salam 1Malaysia... dari blog BeliBuy lg..cuma xmenjadi trademark je he...23x

gaji masuk lambat..tp nk byr utang2 sume awal2 he..23x akhirnya habis jugak... nk byr yuran pengajian...

s@yangh@sni said...

aku pun ader..
yang tulis kata2 cinta pun ado..
biasa arr orang ramai peminat gitu..
hihihi,,,

Precious said...

Terkenang di masa dulu ... hihiii!

pauhputik said...

selalunya dak pompuan banyak la menda gini. simpan biodata member2 la, pas2 gaduh koyak. berbaek wat balik. Masa sekolah rendah dulu ada member wat buku lirik lagu industan.... hahaha pegi sekolah duk nyanyi ramai2.......

Kuwe said...

Hahaha

Aku dulu pun ada satu.
entah mana pulak letak.
entry ni.
buat aku rasa nk balik rumah.
nk carik!

~0~ said...

aku pun ade tulis dulu....

last skali aku tulis pantun

pecah kaca pecah gelas
cukup la aku malas

s@yangh@sni said...

"ANDAI ADA LANGKAH MEMBEKAS LARA,
ANDAI ADA KATA MERANGKAI DUSTA,
ANDAI ADA TINGKAH MENOREH LUKA,
KUMOHONKAN MAAF LAHIR BATIN,
SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA"

SuFy said...

hehe..teringat masa zmn skul dulu..slalu bertukar2 biodata..stil simpan lg..tp yg x best bila try kontek blik sume da tukar num baru..isk2

ije said...

lawanya shakir melukis.. siyes!

en_me said...

sentimental kannns..

Zaidon said...

Salam Ramadhan ya.. :)

azuan said...

betul3..
sweet sangat!!
ha3

Precious said...

Tapi haku tak pernahpun ada buku camtu. Anak2 haku ada ... aku tahu!

cik seLamaH KunDang said...

teringat zaman muda2 wei..gila serius

penjenayah merah jambu. said...

aku ada banyak buku biodata.
setiap tahun ada satu..
hahaha,kadang2 aku gelak gila,yela,kawan ni,tiap2 tahun tulis biodata,tiap2 tahun jugaklah cita-cita dia berubah..alahaiiii..

lea said...

agk cntik lukisan shakir tue... ngeh3

Adney said...

memberi kenangan2 lalu ternaik semulerr.. hoho

budak sedih said...

syakir 2 dok ane skng?

kenalan lame 2,da lost contact da..

kalo xsilap la..aku de kwn nem syakir dok tmn peruda gak mse sktr dlu..