5.9.09

rasa macam takm0 balik..

raya tahun ni saya dah dapat agak
benda sama gak jadik

b 0 s a n

si kakak sibuk nak layan si suami
si abang sibuk nak layan si isteri
mak ngan abah pulak sibuk nak layan cucu2
dah tu..saya?memang tak dilayan
rasa macam nak lari dari rumah p0n ada
tapi saya takkan wat macam tu

lagik satu
baju raya nak sama kaler
mentang2 la dah kawen
1 family 4 0rang
empat-empat sepesen
cis..tak best langs0ng [jeles]
dah tu..saya?s0rang2 je baju kaler lain
lagik sekali rasa cam nak lari dari umah
tapi tak lari2 jugak

pagi2 raya nak manja2 ngan mak s0h p0t0ng ketupat p0n susah
dah el0k2 tengah p0t0ng..tiba2
cucu tu mintak ni
cucu ni mintak tu
"nah la..p0t0ng sendirik..mak nak teng0k budak2 ni"
budak2 ni memang..ilang selera nak makan.
dah la badan dah slim sebulan puasa.
tak kesian langs0ng kat maksu di0rang.
ni kal0 larik dari umah.xleh makan biskut raya.
0k.tak jadik lari.

apa p0n yang jadik
saya tau mak abah abg2 akak2 tetap sayangkan saya..
rasanya la..lovelovelove

96 comments:

{lumut} said...

hoho..
ciannye maksu die...
patotla maksu rajin komen blog ye..
=p

TerubukMasin said...

gua bleh layan lu..
tpi tk bleh lyn baju rye yg cm boria..

Saifol Lizam , said...

tak baik nak lari umah..

senang je.. suruh maksu kawin cepat sikit.. blh pakai baju raya sama warna.. heee

Krasz bAtu said...

hhehehehee
memang betulll laaa..
tapi balik kena tetap balik raya tau..

Lionel Azry said...

jom la kahwin..nanti semua sepesen! :P
kah3

bokbon said...

nak pakai sedondon kalu, kawen la cecepat, dah nasib la anak bongsu. hah..ha..

qishie said...

hahah!
dengan si kecik tu pun bole nak jeles ke?

zzzz

mOhd irWAn said...

xper2....
tahun nie...kita buat baju samer ea...

messyremo said...

meh la raya ngn aku taun nih..haha

sedih plak aku bce..

hmm..tak jdik sedihla..
aku mau ketawa buleh..haha

al-lavendari said...

ini orang ada pengalaman jadi ayah cakap. "semakin membesar anak2, semakin kurang mak ayah tunjukkan sayang, tapi makin besar rasa sayang tu". Percayahlah ... kalau tak percaya, tunggu Sha jadi emak nanti!

faqhrule said...

sha, u kena kawen la, kasi produce cucu banyak kat ur parents baru u kena layan hahahaha

lemangcute@chah said...

teringat zaman bujang.. mkm raya..kakak and abg sibuk lyn kuarga memasing..lemang dudok bilik lyn diari jer..heheheh.. zaman tu tak tau internet lagikk...

takpe2.. pagi raya eskonyer.. lemang pawwww duit raya2 btk2 dari diorang.. belom kawen dpt duit raya banyakkkkkkkkkkkk

anaklaut said...

salam..

laa.nape xmo balik..jangan mcm tu sha..balik

heehe....nak lari mana???

HEMY said...

ko je rasa..diorg tk heran dh ngan ko sbnrya..ahahahaha

anakcikmad said...

ololor....
mak su merajuk plak...
cpt2 la cari calon...bley
pakai sedondon di pg raya jugak~

^_^

saypOOL rafhtello said...

same la..tp aku xjeles sangat pun..
tp thun ni abg akak aku balik johor thun ni..sbb thun lpas dorg dah raya uma belah mertua dah..

AiE bAhRi said...

sama la nasib kita kita sebagai org2 yg belum kahwin..baju msti tak sepesen kaler ngn mereka.=(

imHepPie said...

weii lari jela..bakpa dok tngu lagi..haha

mugiwara said...

ceh!

manja!

duwenk said...

berontakk.. hahaha

mamai said...

mak su kawin la cepat

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

kawinla cepat wei..
nanti boleh sedondon dgn laki ko..
takder ko meroyan..
wakakakkaka

ZARA 札拉 said...

hehehehe~
nak baju sama kaler?
meh sama kaler dgn aku meh!

Watierman said...

Salam Sha...tak semua family pakai sedondon...itu trend sekarang kot...syukur lah sha ada semua tu...kalau sebatang kara cam mana??...Nak raya dgn family akak boleh...tp nanti nangis teringat kat mak abah jugak kan???Tak sama tau kalau maksu tak ade...mak abah mestilah tercari-cari...ANAK BONGSU oooo!!!Slmt Hari Raya Sha....indahnya jadi Sha....

farah said...

eh, mcam tak best je pakai sedondon,
mcam boria.

:D

addyaholix said...

sayang ibubapa takkan pernah hilang. jangan kamu sangsi yang itu.

azuan said...

adakah ini klu bahawa ko nak kawen cepat...ti3

Jard The Great said...

lu kena kawen neh.. ehehehe..

sI tEDI said...

apakata kau kawen kendian jeleskan mereka..

eh!! dah cukup umurkan?
la la la la

khaLifah feDi said...

ala sha ko ajak arr bf dtg umah hee =p

chimera said...

masanya tak sampai lagi utk sha lalui semua tu... punya suami, kena layan suami, punya anak-anak kena layan anak-anak... punya family kena pakai sedondon semua. satu hari masa tu akan sampai jugak, bila mana kasih sayang sha pulak terpaksa dipecah-pecahkan utk dibahaikan pd pd mak ayah dgn family pulak... mcm tulah putaran hidup.

Hafiz Hamid said...

sah, kawin je penyelesaiannya...

ije said...

adeh. syahdu pulak baca sume situasi tu. pape pun, jgn lari rumah tau. :P

selamat berhari raya. beli la baju sama tone ng mak n ayah. confirm yg lain jeles tak hengat. he

syahbandar87 said...

kesian dngr luasan si bongsu dlm keluarga..sbnrnye berbeza jika dh semua besar2.ssh nk dpt layanan cam bdk2 blk.klu awk kecik cam anak sedara awk yela kut.hehe...kn dh besar dh kn.so laen la cara ksh syng tu dizahirkn.hehe..

dah kawin nanti tiru la plak kakak2 and abang2 awak tu..pakai baju sama nga suami and anak2 awk.pastu balik umh je bising nga anak2..mak awk plak duk layan kerenah si cucu2 nye tu.mesti lagi meriah kn.klu hari raya lagila.bestnyeeeerr..so cpt2 la kawen cam ur sis and ur bro
:)

Pais Chaos said...

ya.. sayang saerah!! drma best!

Paan said...

Ingat sket...you tu dah tua. Xde sape hingin nak dukung you lagi.

apisz said...

ajak aku kawen nak? hahahhaha

Precious said...

Tau tak per ...

kakna said...

nak lari lari kejap jer..
petang raye balik umah balik na..

bias® said...

tak penah tengok orang lari pakai baju raya lagi? lari lah.

mOhd irWAn said...

xjawap punnn...nak buat baju samer...

chipsmore said...

kawen je la..t sebok la layan suami..ahaha :D

green said...

thn ni bj kaler merah..

giler meriah..

balqissy said...

pergh~ tibe2 rasa untung plak jadi anak sulung. haha

balqissy said...

pergh~ tibe2 rasa untung plak jadi anak sulung. haha

wa stomek said...

kite g jenjln maw?

oranglidi said...

lu memang xkan balas komen kan?

sedih2 a gini.

shafarinaramli@r0mle said...

LUMUT
erk?k..lepas ni malas la camni..


TERUBUKMASIN
bkn b0ria...1 kaler je k0t..b0ria tu zaman kecik2 dulu..hu3


SAIFOL LIZAM
lari p umah sebelah je...hu3


KRASZ BATU
memang balik p0n..xsangg0p raya tanpa family...


LIONEL AZRY
gilak..:p


BOKBON
nasib baek jgk xjdik ank sul0ng


QISHIE
eleh..ckp 0rg..dy p0n sama..


MOHD IRWAN
xleh..laki pakai baju melayu..p0mpuan pakai baju kurung


MESSYREMO
mana 1?sedih ke lawak?ke nak kena sekeh?


AL-LAVENDARI
tau..tapi sy adalah jeles...........................


FAQHRULE
camana nak kawen..kusus kawen xamek lagik..


LEMANGCUTE@CHAH
bt0l3..yg tu je k0t yg best p0n...hu3


ANAKLAUT
xlarik mana p0n..larik setempat je k0t..


HEMY
argh........seb0k je...


ANAKCIKMAD
ha3..ala xm0 la..0rg tunggu dy la kawen dulu...


SAYPOOL RAFTHELLO
time dy0rg balik umah mertua tu sedey la plk...sunyi...hu3


AIE BAHRI
tau xpe...tp 0k jgk k0t..laen dr yg laen


IMHEPPIE
tunggu cekgu mimie la..nak larik sama2..kan..kan..kan..


MUGIWARA
dengki lagik..


DUWENK
ber0ntak di pagi raya..kang kena marah balik..nangeh..hu3..


MAMAI
nak kawen la ni...


TINIE A.K.A IBU FATIN
aik...ad jgk ke 0rg mer0yan sbb tu..


ZARA
nak..nak..nak..


WATIERMAN
tq akak...bl baca k0men akak,rs xjadik nak lari..hu3..0rg rs beruntung sgt...0rg lain lagik susah dri kita...


FARAH
b0ria memang xbest p0n..hu3


ADDYAHOLIX
ok..tiada lagik..kesangsian lepas ni..


AZUAN
x la..ni klu nak mintak wit raya lebih k0t..


JARD
memang nak kawen p0n..hu3


SI TEDI
xcuk0p lagik..tu yg xbest tu..


KHALIFAH FEDI
kf nak jdik bf b0leh jgk..


CHIMERA
0k..0rg tunggu masa tu tiba..
:)


HAFIZ HAMID
xselesai jgk..kang pagi raya nangeh xm0 raya umah mertua plk..


IJE
a'a kn...dy0rg dahxleh sama ngn mak ayah dah..bt0l3..


SYAHBANDAR87
ye la..mmg ssh nak dpt layanan macamdulu p0n...


PAIS CHAOS
nurkasih p0n best gak dramanya..


PAAN
argh..ad je 0rg nak dukung..tunggu la nnt..


APISZ
nak ajak bt0l2..bleh gak..


PRECIOUS
a'a..tau..hu3


KAKNA
a'a balik..nak mandi..tuka pakai baju raya lain lak..


BIAS
ada je..bdk2 kutip wit raya sambil lari2..


MOHD IRWAN
dah jawab dah..b0leh..tp sama ngn langsir la..


CHIPSMORE
erk?xjadik la kawen kal0 seb0k cmtu..


GREEN
merah 0k la dari pink..hu3


BALQISSY
eleh..belagak la tu...


WA STOMEK
jln2 kt jln raya ari raya?maw2..


ORANGLIDI
ceit..penat ni balas tw x?
dari bls k0men kt bl0g sndrik baek k0men bl0g 0rg...hua3..
jgn sdih2 dah..nah tisu..

mOhd irWAn said...

mana aci gan langsir....
xadil...

mEiZ SHA said...

hehehhe
jgn laa lari mak su..:)

kawen laa cepat2..
;p

oranglidi said...

hehehehe!! baiknye lu.

slamat brpose cik sharamli!

lu smpan lagi x gmbar potret wa lukis sampai berdarah air mata dulu?

shafarinaramli@r0mle said...

MOHD IRWAN
ap yg xadil?nak sama ngn alas meja plk?0k2..bleh2..jgn risau..


MEIZ SHA
hu3..0rg tunggu dy la kawen dulu..


ORANGLIDI
simpan la..cuma x framekan je lagik..
hu3..tq

fajridil adha said...

jgn fikir bukan2.xbaik.[my blog]

Kuwe said...

petandanya..

ko mcm dah nk kena kawen je.
haha.da ada calon?

cik seLamaH KunDang said...

hahaha.kita senasib ler.eh.apa kata kita kawin ja.pastu pkai sedondon then boleh blagak2..ahahaha.ok idea nih?

BD Fabregas said...

rilek la makcik oiii.. nanti ko dah kawen kena layn laki gak kn.. hehehe..

13may said...

hehhe hehhe...

anak bongsu la ni eks?

k.e.r.i. said...

gini la nasib kita anak bongsu.

tapi aku tak bosan sebab aku memang tak lekat kat rumah masa raya.

tahun ni beraya sambil menembak. hoyeh!!

mOhd irWAn said...

alas meja lak....baju la paham22???

triple x malaya said...

ape yang gua boleh kate kan..cepat2 la anda kahwin..dapat anak ramai2 pastu boleh pakai baju raye warne yang same...huhuhu

pauhputik said...

ala sedihnya

maksu tu cepat2 la kahwin

br dapat pakai pakaian sepesen

heheheheh

ala pasal nenek lebihkan cucu pon

dengki ke??

setahun sekali.... :D

lea said...

kawen cepat2..
nanti leh bermanja2 dgn suami sendiri...;p

Nur Mariaminul Amalina said...

beraya umah mertua la.
bru ade org lyn.

haha

Heidi Shafiq said...

semua org syg ko :)

~0~ said...

aku pun xnak balik kg..bleh??

Wanita Itu said...

waduh sayang

ko tetap dihati mak pak tuh hee

kawin cepat la

boleh ko sedondon lak ngn si dia heeeee..

*_*

s@yangh@sni said...

maksu gi arr manja2 ngan mak diorang lak...

en_me said...

nak kawen ghupernyerr..

CIVIC Power said...

Ayat cam nak kawen je yong...

lokman@keme said...

akak sy mau ucap
SELAMAT HARI RAYAAAAAA AIDILFITRI MAAF ZAHIR BATIN HAHAHaaaa
jd x org yg 1st ucap jadi takk??

John Iverson said...

Ala... rilek la sis... jom ikut saya g gunung Tahan raya ni... dapat la kasih sayang... wakaka

danish said...

paksu nak kawan dengan maksu boleh? :p

SuFy said...

hehe..memang bese camtu sis..hurm, tp best sbb family da makin besar..sis plak bila nak kawen?hik2

aku said...

cam dah sampai jodoh je..

faiq said...

ko kawen la cpt.bole pakai bju same kaler gak

ateh... said...

alololololo....cian nye kamu lari je la dari umah tu..dok kat umah jiran je la.tapi jgn lari jauh2 nnt sakit perut mcm mane pulak(ape hal cite psal perut la ni)hahhahaa

Adry said...

haha... biasalah tu... rileks jak... nanti karang da kahwin ble gak buat baju sepesen dan sekaler ngan suami dan anak anak sendiri.. hehe

of course la dorang sayang awak... takyah la nak lari.. hehe

Mak Su said...

janganlah cenggitu

p/s: tahun ni maksu pakai baju raya tak sama kaler :)

Framestone said...

waduh luahan perasaan tue..

susah2 je meh sha layan bro je la... tp baju raya xnk warne pink tue je

Pok Li said...

Itu diantara tanda-tanda sudah sampai masa dan ketikanya mencari teman sehidup semati.He he he

Liliyuli said...

lu anak bongsu ye?
wa lagi la anak sulong..
lagi la rasa mcm nak lari..hohoho

nuyuljana said...

entri sama dgn jiwa sy.

maceh sebab dah luahkan utk sy.

hehehe.

missdiya84 said...

jgn larik umahh..ti tak dapat duit raye..huhu..((maksu jeles yerhh))pat2 beso..ti leh men tawen2 hikhik

miSs siv said...

kite serupe!!!
=(

lalink7 said...

hehe..situasi kite same la..
ape la nasib jadi si bongsu nie..

dan yg paling menyedihkan..bila..

semua adik bradik beraya umah mak mentua masing2..then tinggal kite sorang2 kat rumah..

huwaaaaaaaaaaaaa...
raya sis memang tiap2 kali camnie..
sedihh woo..

pijah@hakuna said...

haha alololo ciannya budak kecit ni.. cepat kawen! ;p

Hidemichi said...

ingat best ke tiap2 tahun kene pikir nak baju sama kaler!?huh.

sha said...

Pok Li...
Setuju..setuju...emh..emh..emh

penjenayah merah jambu. said...

lari sha lari..
nanti biar aku makankan kueh raya kat umah ko tu..
hehe..




sabarlah eah,mak su kan comel.
(cakap bagi pihak anak buah maksu)
:P

et said...

derg syg uh..
soh derg bg wet raye byk2 cket..hoho..

shafarshahril said...

waah
meriahnye blog kamoo

Dba Ghani said...

same goes to u!! rindu laaaa

khucaie said...

byk la seh komen..aku da tatau nk komen ape.. :P

kawie2020 said...

ala. shiannya makcu yer.. takper yg penting makcu tahu ayah n mak memang sayang makcu yer..

meo188 said...

huhuhuhuhuh :)

s@yangh@sni said...

2, 3 KUCING BERAYA..
MANAKAN SAMA SI TIKUS RAYA..
2, 3 HARI LAGI NAK RAYA..
AMPUN DAN MAAF DARI SAYA..

TERLEBIH BISA TUTUR BICARA..
DISIMPAN JANGAN AMPUN DIPINTA..
SYAWAL DINANTI BERSAMBUT RIA..
IKHLAS DARIKU YANG CANTIK JELITA.