27.1.10

dah malas berSMS

semalam saya dapat 1 mesej

"smpai ht ek x tmnkn syg tdsedih"

saya baca mesej tersebut hampir sepuluh kali
saya teliti papan kekunci telef0n bimbit hampir dua puluh kali
saya buat 3 andaian

1)mungkin mesej sebenar ialah "smpai ht ek x tmnkn sy tdsedih''
2)kalau tersilap taip kenapa mesti ditambah G?
3)nak suruh saya bersayang-sayang kah?

saya terima andaian yang pertama.
saya t0lak andaian yang ketiga


p/s: semalam jugak saya dapat perkataan baru melalui sms iaitu 'G22 = gitu-gitu'.Patut la makcik ni lebih suka membuat panggilan daripada bersms.

47 comments:

hamzah@al-lavendari said...

sumpah .. sms tu bukan pakcik yg hantar !

Cik Biol said...

sms kdg2 x fhm ape yg nk disampaikn huhu

otak ketat said...

elelele. padahal nak andaian yg ke 3 kan? hahaha. aku taw sgt kau neh. moga bahagia selalu. ekekeke.

oranglidi said...

hehehe..

sape msj mcmtu? laki ka?

green ade tepon wa aritu

AiE bAhRi said...

mcm saya je yg ter sms sha..hahaha

Paan said...

Rather than SMS, aku prefer MMS. Of course yang lucah2! Muahahaha!

Watierman, rmanbkr said...

betul tu...baik call cakap apa yg patut..habis cerita!

Wanita Itu said...

wah kamu sudah menjadi kesayangan orang ya dek heeee..

Shahrul Azry said...

jahanam bahasa..

lieya orange M.I. said...

...ni mesti buah hati tp takmau ngaku niii...=p

miss lolly a.k.a luvfareda said...

G22?

HAHAHAHHA. leyh guna ni.

Cik Cookie said...

hahhahhahaha,...
rsnya yg syg tuh btl laa kalu gen dia XX.
kamu kan XY

Uruchimaru @ kf said...

huax3...ikut apek g22!

saypOOL rafhtello said...

dgn aku pun dia kol..hahaha..nk sms la ngan dia..dpt syg2..

jo said...

abreviation ni mmg tak elok untuk kesihatan hati la...aku penah buat research pasal abreviate perkataan ni..





errr..ejaan tu betul tak ek?

t0astedbreaD said...

kah2~ org skang mkin lm mkin pndek dorg eja..hihi..tp lbey baek kol dpd sms..sbb lg mudh smpikn ap yg nk d smpikn..kn?kn?kn?

sI tEDI said...

aku rasa msg tu x silap taip!!

mamai said...

sms nie memeningkan kepala la

faqhrule said...

semenjak klmj ni chegu tak ada pun orang nak sms sayang2

HEMY said...

fuh..short form habessss

.siv. said...

kamu tau tak tu no sape?
bile kite boleh sms?
;p

Liliyuli said...

terlebih taip tu..hahaha.
atau
saje nak uji tahap perasan ko..huhu

touyakaruma said...

sebenarnya saya dalam bahasa Planet Marikh sayag jadi bila short form jadi syg.

Frodo Baggins said...

lebih ske buat andaian ke-3
agagaggagagagagagagaga
wa yg hantar n mmg maksudkannya!


>>____<<

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

kompem bkn wa antar...

ber_uwang said...

oo dah ada org panggil sayang ye...

hisham said...

G22...perlukah?

maiyah said...

heheh.. kekadang short word ni wat konpius gak kan

seKut taWar said...

no.3 tu betol...cepat reply...haha

told la hejauw said...

ak pon xphm kalo cani pnya pndk eja hahha..

aloy_paradoks said...

eleh nak cakap lu ada boypren la ni?

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

adakah anda mengenali penghantar sms itu?

hehehhehhe

apei said...

budak-budak sekarang mmg suka cipta short form yang pelik2.

ASaDa RyutaRo said...

G22... mana la dak2 ni blaja shortform giler over ni?? hahahah

Kapten Luffy said...

ahaks. dah rajin ber sms ya

bias® said...

malas? sure or not?

apisz said...

rosak bahasa..huhu

Dak Wan said...

Wah! Advance super saiya nya sms tu.

Precious said...

bahasa sms makin hari makin ringkas dan canggih. Eh, canggih ke?

Mak Su said...

bhs sms ssh nk difhmi... heh heh heh

AzuanBudakMemandai said...

kdg3 memang tak paham hoho..

BD Fabregas said...

syg siot!!

LORD ZARA 札拉 said...

sebab tu juga aku suka call org


enat nak sms wei~

Ries Lee said...

sayang...

sekarang cuba ko buat andaian. aku salah taip ker?

Kuwe said...

haha.

sampai hati buat syg begini.
kih.

g22.

pudding pie said...

sms kadang-kadang menyusahkan

Ejay said...

kalo ikut structure ayat
mgkn dia tersilap type
tp kalo ikut chronology kisah sbnr antara awak dan dia yg anto sms tu...
wallahua'lam